Tieners

Voor kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8

 Hoe fijn is het als

Jouw kanjer meer zelfvertrouwen en houvast in spannende situaties heeft? Je kind om leert gaan met stress en tools krijgt voor ontspanning? Maar bovenal dat jouw kind lekker in zijn vel zit?

Meldt jouw kanjer dan aan voor VlinderTieners
De lessen zijn speciaal gericht op kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8

Schrijf je kind dan in voor Tiener lessen bij Vlinder. Naast de lessen voor de Kanjers biedt Vlinder ook lessen aan voor Tieners. De lessen zijn in principe hetzelfde maar dan helemaal gericht op de behoefte van deze leeftijdsgroep. We gaan in op de wat diepere thema’s. Ook kijken we nog meer naar onszelf en zijn de tools die de kinderen krijgen op niveau van de Tieners gemaakt.

Je leert tijdens de lessen hoe je in balans kunt komen en je wordt bewuster van wat belangrijk is voor jou. Je leert jezelf beter kennen en te vertrouwen op de kanjer die in jou zit. Je krijgt tools die je kunt gebruiken te ontspannen als je het spannend vindt om bijvoorbeeld een presentatie te geven of een moeilijke toets moet maken. Vlinder leert jou hoe je om kunt gaan met lastige momenten.

 

Want ook jij bent precies goed zoals je bent!
Maar soms heb je net dat beetje Vlinder nodig om je eigen ik vleugels te geven.

Positieve effecten van Vlinder

Het is bewezen dat kinderen door Vlinder beter in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen krijgen, en beter voor zichzelf op kunnen komen. Daarnaast krijgen kinderen houvast bij spannende situaties. Ook kunnen ze zich beter concentreren, slapen beter, leren met stress omgaan en hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. Doordat er in kleinere groepen wordt gewerkt is er voor ieder kind individuele aandacht.

Naast het feit dat Vlinder ontzettend leuk is voor alle kinderen, heeft het ook een positief effect op kinderen met o.a. hooggevoeligheid, concentratieproblemen, kinderen met gescheiden ouders, boosheid, een laag zelfbeeld, faalangst, slaapproblemen, stress en angstproblemen.

De 5 VlinderStappen

 

We maken plezier door te bewegen. Daarna ontdekken we hoe krachtig we zijn door yoga.
We leren, door onze ademhaling te reguleren en kriebelmassage toe te passen, rust  in ons lijf te krijgen. Ook ontdekken we hoeveel kwaliteiten we bezitten en hoe we deze in kunnen zetten.  Hierdoor krijgen we meer zelfvertrouwen. Als laatste gaan we lekker ontspannen

 

Vliegen met de Tieners

Vlinder biedt lessen waarbij verschillende onderwerpen en onderdelen aan de orde komen. Zo leer je doormiddel van onder andere ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisaties omgaan met spanning en stress, emoties en lastige gevoelens. Daarnaast gaan we het hebben over onderwerpen die bij jou spelen en belangrijk voor je zijn. Met als doel dat je lekkerder in je vel komt te zitten met meer zelfvertrouwen.

 

De onderwerpen die bij de Tieners aan bod komen zijn helemaal gericht op de belevingswereld van tieners. Voorbeelden hiervan zijn

Social media.
Wie ben ik?
Omgaan met stress.
Positief denken.
Wat is geluk.
Superhelden.

Praktische infoVlinder

Vlinder wordt steeds in een serie van 8 lessen gegeven. Een instroommoment is samen te bepalen. Na 8 lessen kan uw tiener gewoon door met een nieuwe serie. Er zullen steeds nieuwe lessen aangeboden worden.  Elke les duurt een uur. Iedere keer zal er gewerkt  worden rondom de 5 Vlinder stappen. De lessen worden in kleine groepjes gegeven waardoor er veel aandacht is voor ieder kind. Kinderen mogen, nee moeten, bij Vlinder zichzelf zijn. Samen maken we van iedere les een magisch feestje.

Heb je interesse, stuur me gerust een berichtje!

 

 

 

Info

Voor wie: kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8

Wanneer: donderdag

Tijd: 16.00u tot 17.00u

Locatie: ZESS, Kerkstraat 23,  Someren

Kosten

lessenserie

Een lessenserie van 8 lessen kost 65,- 

plus  5 euro administratie.
Bij aanmelding van een nieuwe serie komen deze kosten te vervallen.

Losse les

10 euro

Proefles

Gratis

Wil je meer informatie, stuur me dan een berichtje. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plaats!