Kanjers

Voor kinderen uit groep 3, 4 en 5

Gun jij jouw kind
Meer zelfvertrouwen en houvast in spannende situaties? Wil jij dat je kind om leert gaan met stress en tools krijgt voor ontspanning? Maar wil je bovenal dat jouw kind lekker in zijn vel zit? meldt jouw kanjer dan aan voor VlinderKanjers.
De lessen zijn speciaal gericht op kinderen uit groep 2, 3, 4 en 5

Steeds vaker merk ik dat kinderen zo ontzettend veel ‘moeten’. De prikkels die kinderen binnen krijgen ervaren kinderen als veel en daarom is het verwerken en een plekje geven niet altijd even makkelijk. ‘Mijn hoofd zit zo vol’ is wat kinderen vaak zeggen. Kinderen vinden het  lastig om met het ‘moeten’ om te gaan. De druk van buitenaf naast je neer leggen is niet altijd even makkelijk. De Kanjer lessen bij Vlinder kunnen daar bij helpen.

Want ook jij bent precies goed zoals je bent!
Maar soms heb je net dat beetje Vlinder nodig om je eigen ik vleugels te geven.

Positieve effecten van Vlinder

 

Het is bewezen dat kinderen door Vlinder beter in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen krijgen, en beter voor zichzelf op kunnen komen. Daarnaast krijgen kinderen houvast bij spannende situaties. Ook kunnen ze zich beter concentreren, slapen beter, leren met stress omgaan en hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. Doordat er in kleinere groepen wordt gewerkt is er voor ieder kind individuele aandacht.

Naast het feit dat Vlinder ontzettend leuk is voor alle kinderen, heeft het ook een positief effect op kinderen met o.a. hooggevoeligheid, concentratieproblemen, kinderen met gescheiden ouders, boosheid, een laag zelfbeeld, faalangst, slaapproblemen, stress en angstproblemen.

De 5 VlinderStappen

 

We maken plezier door te bewegen. Daarna ontdekken we hoe krachtig we zijn door yoga.
We leren hoe je, door focus op de ademhaling te leggen en kriebelmassages,  rust in het lijf kunt krijgen. Ook ontdekken we hoeveel kwaliteiten we bezitten en hoe we deze in kunnen zetten.
Hierdoor krijgen we meer zelfvertrouwen. Als laatste gaan we lekker ontspannen.

 

 

 

 

Magische reis

met Vlinder

De 5 stappen van  Vlinder nemen je mee op een magische reis waarbij je dicht bij jezelf komt. Ze geven je tools die je meteen toe kunt passen om je prikkels een plekje te geven en je te ontspannen. Iedere les bestaat uit een vaste volgorde, dit geeft de kinderen een houvast maar is ook van belang bij het proces binnen Vlinder. Je gaat namelijk van inspanning steeds meer naar ontspanning. De invulling pas ik aan aan de belevingswereld van de groep. Vlinder is spelenderwijs tot jezelf komen. Een uurtje je energie ontladen en weer opladen. Maar vooral samen plezier maken.

Praktische infoVlinder

VlinderKanjer wordt steeds in een serie van 8 lessen  geven. Een instroommoment is samen te bepalen. Na een serie van 8 lessen kan uw kanjer natuurlijk doorgaan met de volgende serie. De lessen blijven wisselend. Elke les duurt 45 minuten. Iedere keer zal er gewerkt  worden rondom de 5 Vlinder stappen met een thema wat past  bij de belevingswereld van de kinderen. Hierbij kun je denken aan, superhelden, magische draken en stoere prinsessen, uitvindingen, wereldreizen, enz. Iedere lessenserie bevat een nieuw thema. Kinderen kunnen dus ook meerdere series volgen. (Bij inschrijving van een tweede serie komen de administratiekosten te vervallen)

De lessen worden in kleine groepjes gegeven waardoor er veel aandacht is voor ieder kind. Kinderen mogen, nee moeten, bij Vlinder zichzelf zijn. Samen maken we van iedere les een magisch feestje.

Heb je interesse, stuur me gerust een berichtje!

 

 

 

Info

 Voor wie: kinderen uit groep 2, 3, 4 en 5

Wanneer: donderdag

Tijd: 15.15u – 16.00u

Locatie: ZESS, Kerkstraat 23,  Someren

Kosten

lessenserie

De kosten van een lessenserie van 8 lessen is 65,-
plus  5 euro administratie.
Bij aanmelding van een nieuwe serie komen deze kosten te vervallen.

Losse les

10 euro

Proefles

Gratis

Wil je meer informatie, stuur me dan een berichtje. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plaats!